Trouwlocatie Den Haag

Officiële trouwlocatie

Willen jullie graag trouwen op een unieke trouwlocatie in Den Haag? Dan heb je met Het Spaansche Hof een absolute toplocatie gevonden! Deze officiële trouwlocatie van de Gemeente Den Haag is uitermate veelzijdig en ademt bovendien een rijke historie. Zien jullie jezelf en je gasten bijvoorbeeld al in de schitterende ballroom, de karakteristieke eetzaal of de prachtige binnentuin? Met stijlvol ingerichte zalen voor 50 tot 150 mensen is dit dé locatie om jullie grote dag met je dierbaren te vieren.

Trouwlocatie Het Spaansche Hof in Den Haag

De rijke historie van Stadspaleis Het Spaansche Hof voert ons terug naar het jaar 1469. In dat jaar bouwde de raadsman van keizer Maximiliaan hier zijn woning. In 1677, ruim 200 jaar later dus, verbouwden de Spanjaarden het tot het huidige Stadspaleis. De vele historische elementen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven, geven Het Spaansche Hof een koninklijke uitstraling. Tegelijk biedt Het Spaansche Hof moderne faciliteiten.

Eén van de grootste binnentuinen van de stad

Het Spaansche Hof is met recht een unieke plek. Dat begint al met de ligging van deze trouwlocatie in Den Haag. De oase van rust die je bij Het Spaansche Hof ervaart, is bijna onwerkelijk zo midden in de stad. Eén van de geheimen daarvan is de binnentuin. De binnentuin van Het Spaansche Hof behoort tot de grootste binnentuinen van Den Haag, maar is tegelijk heel intiem. Ook de zes stijlvol ingerichte zalen maken Het Spaansche Hof uniek. Iedere zaal heeft zijn eigen verrassende uitstraling en karakter.

Drie hoogtepunten van deze trouwlocatie in Den Haag

Het Spaansche Hof is een unieke plek om jullie grote dag samen met je dierbaren te vieren. Je kunt de volledige locatie zelfs exclusief afhuren! Het Spaansche Hof heeft meerdere hoogtepunten, waarvan we er graag drie voor je uitlichten:

De ballroom in Het Spaansche Hof is een echte blikvanger. Hoge ramen, een karakteristieke parketvloer en schitterende decoraties op het plafond en de wanden: hier kijk je je ogen uit. Deze salon biedt ruimte voor 150 mensen en is daarmee geschikt voor bijvoorbeeld de huwelijksvoltrekking, de feestavond of het diner.

Het diner is traditiegetrouw één van de hoogtepunten op een bruiloft. Heerlijk eten en drinken samen met je gasten zorgt altijd voor mooie momenten. In de voormalige eetzaal van het Stadspaleis kun je volop genieten van een intiem private dinner. Vergeet niet om ook eens naar het prachtige rococo-plafond te kijken. Hier beeldt iedere hoek één van de jaargetijden af.

Het Spaansche Hof biedt één van de grootste binnentuinen van de stad. Het statige bordes, het verharde terras en de stijlvolle stretchtent (van april t/m oktober) creëren een romantische ambiance om intieme momenten samen te vieren. Of je nu de bruidstaart wilt aansnijden, lekker wilt borrelen met je gasten of gewoon even rustig wilt bijkletsen: het kan allemaal in de tuin van Het Spaansche Hof.

Kom Het Spaansche Hof zelf bewonderen

Kun je niet wachten om deze unieke trouwlocatie in Den Haag te komen bekijken? Dat begrijpen we maar al te goed! Neem voor een vrijblijvende rondleiding contact op met Erik Werners.

Erik Werners